Данія профінансує виробництво САУ 2С22 «Богдана»

САУ 2С22 Богдана

Данія зробить прямий внесок в українську оборонну промисловість, надаючи фінансування для виробництва артилерійських систем «Богдана», які виробляються в Україні.

Це важливий крок щодо розбудови української оборонної промисловості, повідомляє сайт Міністерства оборони Данії.

Міністр оборони Королівства Данія Трольс Лунд Пульсен навесні виступив з ініціативою, щоб Данія у співпраці з Україною замовляла військову техніку безпосередньо в українського ОПК. Це зміна парадигми донорських зусиль, яка має забезпечити швидшу та ефективнішу військову підтримку на передовій в Україні.

Перша така пожертва — фінансування виробництва 18 артилерійських систем 2С22 «Богдана». Очікується, що САУ, профінансовані Данією, будуть поставлені Збройним Силам України протягом найближчих місяців.

Пожертвування Данії було надано на підставі офіційної рекомендації Міністерства оборони України та Міністерства стратегічного розвитку України.

«Коли я був в Україні цієї весни, щоб відвідати низку підприємств оборонної промисловості в Києві, я переконався в можливостях підтримки України шляхом придбання безпосередньо через українську оборонну промисловість. Таким чином ми гарантуємо, що техніка, яка потрібна українцям на фронті, може бути виготовлена та доставлена. Це надає деякі очевидні логістичні переваги, одночасно допомагаючи розбудувати оборонну промисловість в Україні. Тут артилерійські системи українського виробництва відіграють центральну роль як пілотний проєкт», — каже міністр Трольс Лунд Пульсен.